fbpx

Ambasadorji

Luka Videtič

”Celo življenje sem se ukvarjal z športom kolesarjenje, veslanje, nogomet …

Pred 15 leti sem se pa usodno zaljubil v tek in od tistega trenutka je to postal moj stil življenja. Tako kot večina sem začel z teki na 10km, pol maratoni in potem maratoni.

V maratonu sem dosegel najboljši čas 2:37:12.
Ker sem nujno potreboval nov izziv, sem presedlal med ultramaratonce, predvsem razdalje daljše od 200 km.

V zadnjih devetih letih sem odtekel cca 85000 kilometrov. Med svoje največje uspehe si štejem tek Ultrabalaton (221 km okoli Blatnega jezera) in nastop na Spartathlonu (246km od Aten do Šparte).
Za leto 2020 sem si zadal program, ki vsebuje 7 nastopov na tekmah daljših od 100 km. Vrhunec bo nastop na Svetovnem prvenstvu na 100 km in Spartathlonom.

Skrita želja je pa naslov državnega prvaka na državnem prvenstvu na 100km.

Vabljeni na Izola trail z razgledi, verjamem da boste uživali!

Ana Radivo

Povabilu organizatorja, da kot ambasadorka sodelujem pri izvedbi prvega trail teka na slovenski obali, sem se z veseljem odzvala. Čeprav sem svojo tekaško pot začela na asfaltu, vedno rajši in pogosteje zavijem s ceste v naravo. Tek po hribih, gozdovih in brezmejnih poteh mi zagotovo prinaša svojevrsten, precej drugačen izziv kot cesta. Svoje doda še čudovita narava, ki obkroža naše kraje, tako da obenem poskrbim še za ostale čute. Kljub včasih težkim in napornim korakom, me tek v naravi napolni z energijo.

V zadnjih letih sem svojo tekaško pot tu pa tam začinila tudi s kakšno trail preizkušnjo tako pri nas kot v sosednji Italiji in na Hrvaškem, tudi z nekaj dobrimi rezultati. Teči tako rekoč doma, po domačih in tudi ne tako poznanih koščkih naše prelepe obale, pa bo zagotovo posebno doživetje.

Prepričana sem, da bo organizatorjem obala trail teka uspelo nekaj lepega in moram priznati, da se dogodka zares veselim.

Iztok Deželak – Ici

Je vsestranski športnik, ki se v zadnjih letih ukvarja predvsem z dolgimi cestnimi in gorskimi teki ter ekstremnim triatlonom.

Po letu 2007, ko se je prvič preizkusil na 21 km razdalji Ljubljanskega maratona, je tekaške razdalje le še podaljševal, nekaj let kasneje pa se je začel ukvarjati z ultra podvigi in dolgim triatlonom. IM 70.3 v St.Poeltnu je bilo prvo omembe vredno triatlonsko tekmovanje, kateru je sledil utra trail, 110 km na 100 miles of Istria.
Kot največji tekaški uspeh si šteje uspešno pretečen Ultrabalaton v dolžini 221 km. Omeniti gre še IM 70.3 v Puli, kateri je bil odskočna deska za enega najbolj znanih triatlonski tekmovanj IRONMAN, nastopil in premagal ga je v Celovcu. Vmes se je preizkusil tudi na štiri dnevnem, gorsko kolesarskem tekmovanju 4 Islands.

Ker se je vse skupaj zdelo premalo, je videl motivacijo v Extrem Triathlon tekmovanjih, 2017 je startal na preizkušnji Austria Extreme Tritahlona, katerega so začeli s plavanjem v reki Muri v Grazu in zaključili s tekom pod ledenikom Daschstein. Kar se tiče triatlona je najbolj ponosen na naziv ICON, katerega si je prislužil s prečkanjem ciljne črte v snežnem metežu na skoraj 3000 m visokem Carousellu v Livignu, ko je v pravih ekstremnih razmerah s plavanjem, kolesarjenjem in tekom uspel premagati 8000 m nadmorske višine preko 247 km dolge trase, katera velja za eno najtežjih triatlonskih tekmovanj na svetu. V letošnjem letu bi imel možnost zastopati Slovenijo na tekmovanju Swissman – Extreme Triathlon World Tour, vendar so zaradi situacije v kateri smo, preizkušnjo prestavili na naslednje leto.

Pravi, da se bodo z ekipo postavili na start še močnejši kot bi bili letos. Ker tekmovanj v poletnem času kot kaže ne bo nikjer, je to le še dodaten razlog za obisk in druženje na Obala trailu.